במצב הקיים כיום, מצוינת כמות הפחמימות הכללית, ללא פירוט בין הפחמימות המורכבות (הבריאות) לבין הפחמימות הפשוטות, הנקראות גם סוכרים (החסרות תרומה תזונתית אך מובילות להעלאה במשקל). עובדה זו מקשה על הצרכנים לדעת מהו ערכו התזונתי של מוצר המכיל כמות גדולה של פחמימות. 

השמנה ועודף משקל גורמים לשורה של מחלות בהן סוכרת, מחלות לב וכלי דם וסרטן. בדברי ההסבר להצעת החוק צויין כי "סימון מזון בצורה ברורה המשקפת את התכולה הוא אחד הצעדים שהמדינה יכולה לעשות במטרה להלחם במגיפת ההשמנה. הדרכה מתאימה לציבור אודות משמעות תכולת רכיבי התזונה במזון יכולה לסייע בהבנת הכתוב על גבי האריזה".